Teknik

IT, Teknik, Mobilt mm

Tekniken nuförtiden spelar en ganska stor roll i mitt liv. Delvis ger det smöret på brödet, ja, brödet också för den delen. Det är också av mitt hobby.

Jag jobbar då alltså som System Specialist (Järjestelmäasiantuntija), och ansvarar för IT-stöd samt utveckling. Före det har jag erfarenhet både från Service Desk arbete(nästan 4år), och Lokal support (nästan 3år). Jobbade även som system administratör för en webbportal. Jag har också som system support från tidigare och där jobbade jag i dryga 1år.

Förutom som yrke, så är det ett hobby också att följa med olika tekniker och innovationer. Mobila telefoner kan nämnas speciellt, och på den sidan har jag också erfarenhet från tidigaste Nokian till senaste Android aparater. Via yrket har också andra platformer kommit framför mig, och alla OS har jag lekt/jobbat med.

Den platform och helheten jag vaggat in i är Google Android världen. Som bäst har jag ett starkt förhållande iom följande:

 • Samsung Galaxy S7 (Android)
  • ex-telefoner bl.a.: 
  • Samsung Galaxy S5/S6
  • Sony Xperia Z1 Compact
  • Samsung Galaxy Nexus (Android OS)
 • Samsung Galaxy Tab A (2016)
 • ex tab: Samsung Galaxy Tab 10,1″
Samsung Galaxy Tab2 10,1" + Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Tab2 10,1″ + Samsung Galaxy Nexus

På dator sida har jag då arbetsdator med Windows 10 och hemma på både bärbara datorn och bordsdatorn har jag Windows 10. Linux har jag lekt med i tiderna lite, men kan inte säga att jag skulle kunna utantill hjälpa till i problem situationer.

I den oändliga debatten; “iOS eller annat?” så brukar jag med snabbt svar och klarhet svara, att vad som helst annat än iOS. Jag kan ärligt och öppet medge att jag är Anti-i produkter. Inte för att de teknik mässigt skulle vara dåliga, eller klart svagare än de andra, utan mest för statuset och inställningen många haft. “Man är IN om man har Apple produkt”.

Det jag gillar i Android världen är de samma som så många andra, man är inte fastslagen av producentten i så många saker. Man kan mixa upp och gör det till sitt eget. Också lägre prislappar lockar mig samt det att utbudet är så mycke större.

Windows med sin Windows Phone är intressant och ifall jag skulle byta nu från Android till ngt annat skulle det högst troligen vara just Windows Phone. Men, då det inte finns som bäst ngn orsak att byta bort så kommer det nog inte att ske i nära framtiden. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s